HypnoBirthing

HypnoBirthing
HypnoBirthing2022-01-12T10:15:36+00:00

Wat is HypnoBirthing?

HypnoBirthing is een complete zwangerschapscursus voor zwangere vrouwen en hun eventuele (geboorte) partner die een soepele, fijne, ontspannen en liefdevolle geboorte wensen. Vanuit vertrouwen en kracht.

HypnoBirthing gaat er vanuit dat je niet hoeft te leren hoe je moet bevallen, maar dat jouw lichaam instinctief al weet hoe dit moet. In eenmooi programma met fijne oefeningen en technieken en veel informatie krijg je een positieve kijk op de geboorte en leer je hoe je een fijne en veilige geboorte kunt bereiken.

De term HypnoBirthing doet misschien wat zweverig aan, maar aan de cursus zelf is niets zweverigs. De term ‘Hypno’ in HypnoBirthing staat voor zelfhypnose. Hypnose is niets meer dan een gefocuste ontspanning.
We maken op twee manieren gebruik van zelfhypnose bij HypnoBirthing. De eerste is om eventuele angsten/beperkende gedachten voor de bevalling los te laten en om te leren ontspannen, want angst kan zorgen dat je verkrampt en dit komt de geboorte niet ten goede. De tweede vorm van zelfhypnose gebruik je tijdens het geboorteproces, zodat je diep kunt ontspannen, maar wel gefocust op het geboorteproces blijft. Door te leren ontspannen en zelfhypnose toe te passen hoeft (hevige) pijn en stress geen onderdeel van de geboorte te zijn.

Inhoud zwangerschapscursus HypnoBirthing

De zwangerschapscursus HypnoBirthing bij MVA hypnotherapie bestaat uit 3 lessen van +/- 2 uur. Je kunt starten met de cursus tussen de  23-33 weken zwangerschap. (Als je al verder in verwachting bent, kun je altijd even contact opnemen voor de mogelijkheden)
De zwangerschapscursus volg je in principe samen met je (geboorte)partner (diegene die bij je bevalling gaat zijn), maar uiteraard kun je ook meedoen aan de cursus als je alleenstaande moeder bent of als je partner niet mee kan.

Wat je onder andere gaan leren tijdens de zwangerschapscursus HypnoBirthing:

Wat er gebeurt in je lichaam tijdens het geboorteproces, hoe verloopt een geboorteproces en welke fases zijn er.
Effectieve ademhalingstechnieken die het geboorteproces optimaal ondersteunen in elke fase.
Krachtige ontspanningstechnieken, zodat jij ‘in control’ blijft.
Uitleg hoe angst en spanning zijn om te buigen naar vertrouwen, ontspanning en comfort.
Inzicht krijgen in jezelf en je overtuigingen over bevallen.
Visualiseren, affirmeren en de kracht van je eigen gedachten.
Contact maken met jullie kindje voor, tijdens en na de bevalling.
De rol van de (geboorte)partner tijdens de zwangerschap en de geboorte, zodat je (geboorte)partner zich niet            langs de zijlijn voelt staan.
Keuzes maken rondom de geboorte en deze wensen in een geboorteplan verwerken.

Hierbij ontvang je:

Kennismakingsgesprek telefonisch of per mail.
3 lessen van +/- 2 uur.
HypnoBirthing MP3’s met affirmaties en ontspanningsoefeningen.
Het lesmateriaal (reader, hand-outs).
Oefeningen om thuis te kunnen oefenen.
Begeleiding tot na de geboorte, indien gewenst.
349 euro voor 3 groepssessies, 399 euro voor een privécursus voor 2 personen

Kortom

Of het nu je eerste of vierde kindje is, je nu al vol vertrouwen bent in de natuurlijke werking van je lichaam of juist angst hebt voor de bevalling, in de zwangerschapscursus HypnoBirthing leer je alles wat je maar wilt weten over je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Je  krijgt ontzettend veel praktische, fijne tips en tools die je thuis, in het ziekenhuis (of waar de bevalling ook plaats vindt) toe kunt passen. We gaan tijdens de zwangerschapscursus veel oefenen, waarbij je zelf actief betrokken bent, zodat de cursus interactief is. Zo kun je je de filosofie helemaal eigen maken, zodat je vooral met veel enthousiasme en zelfvertrouwen uit kunt kijken naar de geboorte! En de mooie technieken die je jezelf hebt aangeleerd kun je meenemen in je hele reis van het leven.

Aanmelden?

Neem contact via mail (info@mvahypnotherapie.nl) of telefoon/app (06-28204381) met ons op om te weten wanneer er weer een nieuwe cursus start of om je vragen te stellen. Een groep bestaat uit max. 5 zwangeren en hun eventuele (geboorte)partner. Ook is het mogelijk de cursus individueel te doorlopen.

 

Contactinformatie

Phone: 06-28204381 (Marjan)

Mobile: 06-14345442 (Nicolette)